Vad gör länstyrelsen?

Länsstyrelsen är en statlig myndighet som arbetar för att främja utvecklingen i länet.

Länsstyrelsen är en viktig del av det svenska samhället och arbetar för att förbättra livet för medborgarna i länet. De är regeringens företrädare på regional nivå och ansvarar för att genomföra regeringens beslut och politik på lokal nivå. Länsstyrelsen arbetar med ett brett spektrum av frågor, inklusive miljö, natur, näringsliv, social utveckling, djurskydd, jämställdhet, integration, transporter, infrastruktur och bostäder.

Länsstyrelsen är också ansvarig för att samordna den regionala krisberedskapen och är den högsta civila totalförsvarsmyndigheten inom respektive län. De arbetar för att säkerställa att samhället kan fortsätta att fungera även vid svåra förhållanden, som krigsfara och krig.

Länsstyrelsens arbete fokuserar på att skapa en hållbar utveckling, där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand. De arbetar även för att främja demokrati, mänskliga rättigheter, jämlikhet och integration.

Länsstyrelsen spelar en viktig roll i att samordna olika samhällsintressen och den statliga verksamheten i länet, och ser till att beslut fattade av regering och riksdag får genomslag på lokal nivå.

Förutom sina generella uppgifter, ansvarar Länsstyrelsen för att genomföra ett antal särskilda uppdrag och projekt, varav några har en nationell eller internationell dimension.

Fler frågor du kan ställa

Loading...